****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.



Oblíbený recept

11. března 2008 v 5:15 |  Recepty

Bulharská turšia:

2 kg kapií, 1 kg mrkve, 1 velká hlávka zelí, nať celeru, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru, 1 hrnek 8% octa, 2 hrnky vody, 10 kuliček černého pepře, 4 bobkové listy, 1 hrnek oleje, jablko, česnek.
V hluboké nádobě ohřejeme olej, přidáme jablko rozkrájené na dílky, necháme mírně opražit (pro aróma) a pak jej odstraníme. Do oleje přidáme na drobno nasekaný česneka do zlatova opražíme. Nejprve povaříme ve vodě papriky, potom mrkev a necháme vystydnout. Zelí nevaříme, jen nakrouháme.
Vše skládáme po vrstvách do sklenic - papriky, zelí, pokapat olejem s česnekem, mrkev, posypat sekanou natí celeru a stále opakujeme.
Zeleninu dobře udusáme, zatížíme dřívkem a zalijeme lákem. Povážeme celofánem.
Velmi dobré k pečenému masu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama