****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.



Snad to funguje

11. března 2008 v 4:57 |  Zdraví
KOŘENÍ A HUBNUTÍ
ku8

Hřebíček:

Co umí: Spaluje tuky, které konzumujeme. Umí "vyladit" trávení, zničit choroboplodné zárodky v žaludku a pomáhá proti bolesti.
Jak ho upravit: Nebojte se ho prostě rozžvýkat, přidávat do teplých nápojů a nebo si udělejte odvar, který můžete pít studený.

Skořice:

skořice
Co umí: Udržuje ideální hladinu cukru v krvi a díky tomu nás nepřepadne hlad. Prohřívá tělo.
Jak ji upravit: Odvar ze skořice (doporučujeme si koupit celou) lze pít jako výborný čaj nebo ji do čaje přidávat.

Libeček:

Co umí: Pomáhá vylučovat žluč a trávicí šťávy, tudíž urychlí trávení. Navíc i skvěle odvodňuje, čímž podpoří váhový úbytek.
Jak ho upravit: Jako koření do polévek, omáček nebo si z něj a česneku lze připravit odvar - 1/2 lžičky na 1/2 litru vody.

Máta peprná:

Co umí: Usnadňuje a zrychluje trávení, působí proti nadýmání a křečím, funguje i v případě průjmů.
Jak ji upravit: Nejjednodušší je mátový čaj z čerstvých lístků. Dobrým trikem je zamrazit lístky do kostek ledu a ty pak přidávat do pití.

Vanilka:

Co umí: Odvádí vodu z těla, takže díky ní hubneme doslova "před očima". Její vůně prý drží na uzdě i naše chutě a přejídání.
Jak ji upravit: Osvědčený je čaj, ale lze ji přidat do sladkých jídel - např. i do dietní jáhlové nebo vločkové kaše.

Šalvěj:

Co umí: Snižuje hladinu cukru v krvi čili pomáhá v hubnutí. Pokud si dietní chybou rozbouříte žaludek, uklidní ho.
šalvěj

Jak ho upravit: Hodí se na maso i do salátů, při dietě si můžete lžičku šalvěje vylouhovat v horké vodě a pak pít jako čaj před jídlem.

Kardamom:

Co umí: Podpoří trávení a tím schopnost těla neukládat tuky do zásoby, ale z těla je vyplavovat.
Jak ho upravit: Hodí se do slaných i sladkých jídel nebo na přípravu horkého nápoje - s přidáním hřebíčku, skořice a zázvoru.

Pepř:

Co umí: Zažene pocit hladu, prohřeje organismus a tím pádem způsobí rychlejší spalování tuků. Dokáže z těla vyhnat škodliviny.
Jak ho upravit: Je klasickým kořením, které používáme dle chuti, ale znalci doporučují špetku i do čaje, kakaa nebo horké čokolády.

Zázvor:

Co umí: Zahřeje a rozproudí krev v těle, čímž zrychlí metabolismus a v důsledku toho budete tuky odbourávat rychleji.
Jak ho upravit: Syrový kořen můžete nastrouhata přidat lžičku do čaje nebo přelít vodou, nechat louhovat a pak slít.

Muškátový oříšek:

Co umí: Skvěle zažene hlad a udrží na uzdě hormony, které mají na svědomí ukládání tuků - zpomalí jejich snahu nás "obalit".
Jak ho upravit: Hodí se jako koření třeba do mletého masa, ale i třeba při pečení perníku nebo makového koláče.
Konzumujte jen po špetkách, je to narkotikum!
ku10


Zdroj: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 knoflik knoflik | 27. března 2008 v 8:02 | Reagovat

ještě tě tam chybí čili,

prevence proti žaludečním vředům ,a desinfekce střev.

stačí denně na špičku nože do nějakého jídla

2 lenka lenka | 31. května 2011 v 21:15 | Reagovat

chtělo by to ještě radu na to jak spíše přibrat..jsou i tací, kteří mají opačnej problém :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama