****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.



Něco pro dlouhé večery

18. prosince 2008 v 18:30 |  Recepty
A také pro zahřátí.
svařené víno



Svařené víno

Suroviny :
4 dl vody, několik hřebíčků, 4 kuličky nového koření, 1 tyčka celé skořice, pomerančová kůra, 2 lžíce cukru, 7 dl červeného vína.

Postup:
Vodu s kořením a kouskem pomerančové kůry necháme na mírném ohni přejít varem, odstavíme a přidáme cukr. Směr necháme asi 30 minut stát, potom přecedíme a přidáme víno. Ochucené víno přivedeme těsně pod bod varu a nakonec ozdobíme kousky pomerančové kůry.

punč 3




Německý punč

Suroviny:
18 dkg cukru, 300 ml vody, kůra z citronu a pomeranče, 2 kousky skořice, 6 hřebíčků, láhev bílého, láhev červeného vína, 3 likérové sklenky brandy.

Postup:
Cukr, vodu, citronovou a pomerančovou kůru, koření uvedeme v hrnci do varu a mícháme, až se cukr rozpustí. Potom vaříme při mírné teplotě 30 minut. Přilijeme víno a brandy, ještě jednou zahřejeme a podáváme.
Zvlášť přijde k chuti za dlouhých zimních večerů.

punč 2




Punč z bílého vína

Suroviny:
2 jablka, 1 litr bílého vína, 1 tyčinka skořice celé, 1-2 hvězdičky badyánu, 8 hřebíčků, 4 plátky citrónu.

Postup:
Jablka omyjeme a zbavíme jádřince, nakrájíme je na plátky a s vínem a s kořením je podusíme na mírném ohni. Přecedíme do sklenic a přidáme plátek citrónu. Punč pijeme horký.






vaječný koňak 1



Mámin vaječný koňak

Suroviny:
4 žloutky, 15 dkg moučkového cukru, vanilkový cukr, 1 slazené a 2 neslazené kondenz. mléko, rum (podle chuti).

Postup:
Žloutky, moučkový a vanilkový cukr smícháme a zlehka vymícháme do pěny. Poté přidáme zahuštěné sladké kondenzované mléko a přilijeme neslazené kond. mléko. Nakonec dle chuti přidáme rum.




vaječný koňak 3


Zdroj: internet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 diky diky | Web | 19. prosince 2008 v 17:47 | Reagovat

Nejlepší svařáček dělá náš taťka. Nechá v hrnci zkaramelizovat cukr, přidá koření, vínko, někdy trochu citronu. Jako protichřipkovou prevenci vřele doporučuju :oD

2 anu anu | 26. prosince 2008 v 14:16 | Reagovat

mě na to stačí obyčejný kredenčák

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama