****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





Rybíz

1. srpna 2009 v 15:03 |  Recepty
V posledních dnech mě plně zaměstnávala úroda rybízu. Bylo mi líto ji nezpracovat, tak jsem se pustila do výroby marmelády pro manžela.
Nejvíc práce dalo keře obrat a přebrat bobule do odšťavňovače. Vypadalo to, že to nikdy neskončí. Ale nakonec byla šťáva vylisována. Pak jsem přidala želírovací cukr a vařila. Horkou marmeládu naplnila do skleniček a nechala vychladnou.
Miluju rybízový koláč, tak jsem jeden upekla. Nepoužívám žádný zvláštní recept, ale osvědčený od babičky - hrníčkový.

Hrníčkový koláč

Suroviny:
2,5 hrnečku polohrubé mouky, 1 hrneček cukru, 1 hrneček mléka, 0,5 hrnečku oleje (olej můžeme dát napůl s Herou), 1 prášek do pečiva, 1 vejce, citronová kůra, sůl.

Těsto nalijeme na vymazaný plech (já používám pečící papír), poklademe ovocem, posypeme drobenkou a pečeme asi půl hodiny na 180°C.

A tohle je výsledek mého snažení. Skleniček je víc, ale nechtělo se mi je sem všechny nosit.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 1. srpna 2009 v 22:17 | Reagovat

Tak jsi mi připomněla doby, kdy jsme celá rodina česali rybíz, kterého bylo na koše,pak odšťopkovat/bože, jak já to nenáviděla/ a pak jsem zavařovala a zavařovala.Ale rybízový koláč i marmeládu mám taky moc ráda :-)

2 jaknoflik jaknoflik | 3. srpna 2009 v 23:02 | Reagovat

:-P Děláš chutě :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama