****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





Květa Fialová

1. září 2009 v 9:27 |  Herci a osobnosti
Dnes slaví paní Květa Fialová krásných 80 let.

Květa Fialová (1.září 1929, Veľké Dravce, Slovensko) je česká herečka, oblíbená divadelní, filmová a televizní diva, manželka českého režiséra Pavla Háši (zemřel 5.8.2009).
Po studiích na brněnské JAMU působila v několika oblastních divadlech, v Českém Těšíně, v Opavě, Kolíně, Českých Budějovicích a slovenském Martině. Od roku 1958 byla v angažmá v pražském Divadle ABC, které v té době řídil Jan Werich. Po sloučení Divadla ABC s Městskými divadly pražskými zde působila až do roku 1991. Jedná se o vyhledávanou a populární filmovou a televizní herečku.

Filmografie:
  • 1952 Plavecký mariáš
  • 1955 Strakonický dudák
  • 1958 Tenkrát o Vánocích
  • 1959 Dařbuján a pandrhola
  • 1959 Princezna se zlatou hvězdou
  • 1964 Limonádový Joe aneb Koňská opera (Tornado Lou)
  • 1966 Ženu ani květinou neuhodíš
  • 1966 Fantom Morrisvillu
  • 1967 Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky
  • 1970 Partie krásného dragouna
  • 1971 Babička (TV seriál - kněžna Zaháňská)
  • 1971 Slaměný klobouk
  • 1973 Kronika žhavého léta
  • 1974 Muž z Londýna
  • 1976 Léto s kovbojem
  • 1977 Adéla ještě nevečeřela
  • 1982 S tebou mě baví svět
  • 1985 Já nejsem já
  • 1990 Arabela se vrací (TV seriál)
  • 1994 Příliš hlučná samota
  • 1995 Byl jednou jeden polda
  • 1997 Báječná léta pod psa
  • 2002 Andělská tvář
  • 2005 Účastníci zájezdu
  • 2006 Panic je nanic

Jedna role byla hezčí než druhá. Nezapomenutelná je jako Tornado Lou ve filmu Limonádový Joe.

Zdroj: za použití Wikipedie

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Zdenka"ren" Zdenka"ren" | 1. září 2009 v 21:57 | Reagovat

Je to jedna  z mých oblíbených hereček, obdivuji, jak dokáže být krásná a šarmantní dáma i ve vysokém věku.

2 ANA ANA | Web | 2. listopadu 2009 v 23:35 | Reagovat

Žena lvice. Žena bouře! - A ten limonádový jeliman...
Kouzelná! A vždycky dáma!

3 Jirka Vyšata Jirka Vyšata | E-mail | 5. prosince 2013 v 19:18 | Reagovat

Copak Joe, tam je famózní, ale zdaleka nejen tam. Jakej šmrnc má třeba ve Vídeňské krvi! Nataša Gollová je moc Roztomilý člověk a spousty jiných hereček mají také co do sebe, ale čím jsem starší, tím víc obdivuju paní Květu Fialovou. Mohla by být fam fatal, ale její moudrost a ohleduplnost zvítězí nad nebezpečnou tajemnou hrou. Zachovává si šarm a nadhled.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama