****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.



A něco od masa

6. ledna 2010 v 10:35 |  Recepty
Uzené kotlety s bramborovými hranolky

Potřebujeme:
4 uzené kotlety, 4 stroužky česneku, mletý kmín, 2 lžíce sádla (oleje), 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl.

Kotlety potřeme utřeným česnekem, pokmínujeme a necháme v chladu odležet. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme kotlety, osmahneme a podlijeme vodou. Napřed je dusíme v troubě pod poklicí, dopečeme bez poklice. Měkké kotlety vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, orestujeme, zředíme vodou a povaříme. Kotlety přelijeme šťávou a podáváme s bramb. hranolky a zelným salátem s křenem.


Ovar z vepř. masa s džemem z červené cibule

Potřebujeme:
1 kg libového bůčku nebo zadní koleno, 1 paličku česneku, 1 cibuli, lžičku soli, půl lžičky celého pepře, 3 nová koření.
Džem: 2 lžíce olivového oleje, 3 červené cibule, sůl, pepř, půl hrnku červeného vinného octa, půl hrnku cukru.

Maso dáme vařit (nejlépe do tlakového hrnce), přidáme sůl, česnek, cibuli, koření, vodu a vaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme a horké podáváme. Vývar použijeme k přípravě vydatné polévky nebo ho jen ochutíme prolisovaným česnekem a pepřem a podáváme později s opečenými chlebovými krutony.
Džem: Na rozehřátém oleji doměkka dusíme cibuli nakrájenou na nudle, osolíme a opepříme. Přidáme ocet a cukr a na mírném ohni dovaříme. Vychladíme, v uzavřené nádobě vydrží týden.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 helena-b helena-b | Web | 6. ledna 2010 v 17:27 | Reagovat

Samé lahůdky! Zaujal mě ten džem z červené cibule. ;-)

2 knoflik knoflik | 7. ledna 2010 v 22:36 | Reagovat

zase děláš chutě,sliním aj do klávesnice :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama