****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.



Dvakrát křen

6. ledna 2010 v 9:08 |  Recepty
Jablečný křen

Potřebujeme:
4 křehká jablka, lžíci citronové šťávy, 4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, hrnek masového vývaru, ocet, sůl, cukr.

Na nastrouhaný křen nalijeme horký vývar a necháme ho vsáknout. Přidáme nastrouhaná jablka politá citronovou šťávou, sůl, cukr a podle chuti ocet a promícháme. V uzavřené nádobě vydrží v chladu až dva týdny.


Zelný salát s křenem

Potřebujeme:
0,5 kg kysaného zelí se šťávou, 2 větší jablka, 1 cibuli, 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu, 2 lžíce oleje, citronovou šťávu, pepř, sůl, případně špetku cukru.

Zelí překrájíme, přidáme hrubě nastrouhaná oloupaná jablka, drobně nakrájenou cibuli a jemně nastrouhaný křen. Přidáme zálivku z oleje, citronové šťávy, pepře, soli a cukru a dobře promícháme. Salát podáváme vychlazený.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 bibi12345 bibi12345 | Web | 6. ledna 2010 v 9:19 | Reagovat

hezu dess

2 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 6. ledna 2010 v 12:02 | Reagovat

Křen s nastrouhanými jablíčky jsme vždycky měli jako přílohu k vařenému masu při zabijačce, byla to lahůdka.

3 helena-b helena-b | Web | 6. ledna 2010 v 17:24 | Reagovat

Křen, to je lék, já ho dávám do sklenic, když zavařuji okurky. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama