close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Králík po provensálsku

23. listopadu 2012 v 8:09 |  Recepty

Potřebujeme: 4 králičí stehna, sůl, mletý černý pepř, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g mrkve, 200 g keříčkových rajčat, 300 g fazolek, 2 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 300 ml zeleninového vývaru, snítka rozmarýnu, snítka tymiánu, 1 lžíce hladké mouky, 150 ml bílého suchého vína.

Králičí stehna osolíme a opepříme. Slaninu a mrkev nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Rajčata rozpůlíme, fazolky překrájíme.
V kastrolu na oleji s máslem stehna opečeme. Přidáme anglickou slaninu, cibuli, česnek, mrkev a stále opékáme. Podlijeme vývarem, přidáme rozmarýn a tymián. Vše přendáme do pekáčku a pečeme při 190°C do měkka. Potom stehna vyjmeme.
Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, podlijeme vínem, přidáme fazolky a rajčata a povaříme. Vrátíme králíka, prohřejeme a výpek dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s opečenými bramborami.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Květa Květa | Web | 23. listopadu 2012 v 10:00 | Reagovat

Jarmilko, to bude bašta. Já mám od moji kamarádky Andělky v mražáku králíka z domácího chovu, tak ho asi manžel připraví podle tvého receptu. Díky za tip. :-P  :-P  :-P

2 Kitty Kitty | E-mail | Web | 23. listopadu 2012 v 10:52 | Reagovat

Du na Pepína, aby mi přisunul jednoho králocha z "mrazničky v chlívě". A bude bašta. Roste to jak dřevo v lese na sádlo, tak - dneska mimo slaninu, tu nemám... ;-)

3 Naďa Naďa | 23. listopadu 2012 v 12:21 | Reagovat

Dala bych si, jen kdyby mi to někdo uvařil :-)

4 Ježurka Ježurka | Web | 23. listopadu 2012 v 12:33 | Reagovat

Jo, králík, už zase ho někde dělají! No, dala bych si ho jakkoliv, jen ho mít! Toho kupovaného ne - ten se mi nelíbí! :-D

5 Marie Marie | Web | 23. listopadu 2012 v 14:46 | Reagovat

Králíka jsme měli nedávno u mé maminky. Nebyl sice po provensálsku, ale byl výborný. :-P  :-D

6 Alis Alis | Web | 23. listopadu 2012 v 18:26 | Reagovat

Ahoj Jarmilko, vypadá to moc jedle :-)  :-)

7 inenaso inenaso | Web | 23. listopadu 2012 v 20:24 | Reagovat

Tak já nevím, jestli zas budou ti mí králíci jako loni čekat na pekáč tak dlouho, tak ten recept zapomenu :-D Pepíno je nějak nemůže na ten pekáč připravit. :-(

8 Fredy Kruger Fredy Kruger | 23. listopadu 2012 v 23:06 | Reagovat

Hovoří  Joseff Szukk  v hostinci " Jářku
...králíka dám si po provensálsku "!

Muž vidí se v duchu jak  žaludek sytě !
....( myslel, že vše bude okamžitě )
" Já slinu již nemou urvat " !

... tu zaslechl výkřiky  " Kurwa ....
kočka utekla do sklepa " !
( tak vykřikl kuchař Skořepa )

" Vy  svině ! tak klamete zákazníka ? "
Muž vyběh ven  .... volá na strážníka !

9 Natty Natty | Web | 24. listopadu 2012 v 4:53 | Reagovat

Jarmilko, králičí maso milujeme, však  jich mám letos dost;-)
Masíčko je zdravé, lehké a moooc dobré na všechny způsoby. Pěkný víkend. :-)

10 otavinka otavinka | Web | 24. listopadu 2012 v 8:30 | Reagovat

Mńamka. Taky byly doby, kdy jsem dělávala králíka na podobný způsob. Ale to jsem měla přísun domácích králíků. Ti kupovaní - k těm nemám důvěru. A králičí polívka to je taky dobrota. Teď bych sice mohla jen králíka vařeného i pečeného, ale bez koření a slaniny, ale zeleninu mohu, byla by to změna. No, možná v příštím životě. :-)

11 otavinka otavinka | Web | 24. listopadu 2012 v 8:31 | Reagovat

Myslím kupovaní v supermarketu, hypermarketu a jinde. Jedině,kdyby byly od známých, jinak ne. :-)

12 Intuice Intuice | E-mail | Web | 24. listopadu 2012 v 14:59 | Reagovat

Vypadá dobře! :-)

13 Katka Katka | Web | 24. listopadu 2012 v 16:07 | Reagovat

Moje blogová kamarádko (kamaráde),
dostalo se ti mé přízně v podobě 11 otázek v rámci právě probíhající lavinovitě se šířící ankety...
Pokud tomu věnuješ pár minut, odměnou ti bude důkladnější poznání těch, ke kterým rád(a) nahlížíš.
Tak chutě do toho....a pokud se právě tváříš :-? , vždycky máš možnost nechat to plavat...
Hezký víkend ;-)
Vše potřebné najdeš u mě.

14 Hanka Hanka | E-mail | Web | 25. listopadu 2012 v 0:30 | Reagovat

Králičí maso mám ráda, ale už není přísun králíků. Tenhle recept vypadá moc dobře, Jarmilko. U nás v řeznictví občas králíky mají, možná si jednoho koupím a recept vyzkouším. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama