close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Vepřové maso se sardelkami

18. listopadu 2012 v 8:09 |  Recepty

Potřebujeme: 800 g vepřové kotlety bez kosti, sůl, mletý černý pepř, 4 nakládané ančovičky, čerstvý rozmarýn, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml mléka, 1 citron a 1 cibuli.

Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Pak ho osolíme a opepříme. Dvě ančovičky nasekáme.
Citron opláchneme horkou vodou, osušíme a škrabkou na citrusy oloupeme tenké proužky kůry. Snítku rozmarýnu nasekáme nahrubo. Vše promícháme a krátce osmahneme na oleji.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli, zbylé ančovičky a nahrubo nasekanou snítku rozmarýnu dáme na maso, které převážeme provázkem a opečeme ze všech stran v pánvi na oleji. Pak vše přendáme do pekáčku.
Mléko svaříme a přilijeme k masu. Maso vložíme do vyhřáté trouby, přiklopíme a při 180°C pečeme asi 80 minut. Na posledních 10 minut maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Podáváme s bramborovými noky.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 18. listopadu 2012 v 9:01 | Reagovat

Ahoj Jarmilko, je to sice trochu neobvyklá kombinace, ale určitě stojí za vyzkoušení :-)

2 Katka Katka | Web | 18. listopadu 2012 v 9:08 | Reagovat

Tak to vypadá hodně dobře a zvláštně. Jen jsme měly problém s ančovičkama. Kde je kupuješ? My je nakonec vybraly z oček.

3 Jarmila Jarmila | Web | 18. listopadu 2012 v 9:26 | Reagovat

[2]:  Já jsem to nevařila, ale asi bych je také vybrala z oček. Možná by v nějakém supermarketu měli.

4 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 18. listopadu 2012 v 10:33 | Reagovat

Jarmilko, já ani pořádně nevím, co jsou ančovičky. Ale nové a neobvyklé recepty zkouším ráda, tak se nejdřív na ty ančovičky zeptám strejdy Googla a pak uvidím :-)

5 Hana Hávová Hana Hávová | Web | 18. listopadu 2012 v 11:31 | Reagovat

[4]: Babičko Evičko, ančovičky jsou malé rybičky neco jako sardinky. Dělají se z nich už zmíněná očka a taky rybí pomazánky aj.
A v tom je u nás právě ten problém.
Ta moje banda nejí ryby v žádné podobě ( maximálně rybí prsty, ale tam moc pochybuju o existenci většího množství rybího masa ). To je právě jeden z důvodů, proč bych s tímto zajímavým receptem doma asi neuspěla. :-(

6 iva221 iva221 | Web | 18. listopadu 2012 v 19:42 | Reagovat

Jarmilko, vypadá to nově a zajímavě, jen s těmi ančovičkami bych asi měla problém, ale taky ráda zkouším nové recepty.

7 Lucie Lucie | Web | 18. listopadu 2012 v 19:43 | Reagovat

Nóóó, vypadá to úúžasně!! :-)

8 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 18. listopadu 2012 v 21:06 | Reagovat

Jarmilko teda až takovou dobrotu a já to otevřu až nyní. :-)

9 Intuice Intuice | E-mail | Web | 18. listopadu 2012 v 22:59 | Reagovat

Tak to jsem nejedla! Vypadá nádherně! :-P

10 Hanka Hanka | E-mail | Web | 25. listopadu 2012 v 0:09 | Reagovat

Docela zajímavá kombinace, Jarmilko, recept by určitě stál za vyzkoušení, byla by to dobrá změna. :-) Díky za tip. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama