****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





Co u nás kvete a zraje 1

4. srpna 2018 v 11:13 | Jarmila* |  Zahrádka
Na poli nám zrají cukety a dýně Hokaidó. Z cuket děláme různé pokrmy a manžel vaří výbornou dýňovou polévku.
Ještě jsem neměla odvahu jí ochutnat. Mrkající Smějící se


(foto od vnuka Martina)

Ostružiny zrají o 106. Upekla jsem hrníčkový koláč, udělala džem a poprvé zkusila pečený čaj (vpravo - popisky jsem ještě nestačila nalepit). Do něj jsem dala, co mi přišlo pod ruku. Jsem zvědavá, jak nám bude v zimě chutnat.


Džem a dýňovou polévku vaříme v Polévkovaru. Je to výborný přístroj. Ani ne za půl hodinky je polévka nebo džem hotový. Přístroj má ještě další programy, ale nám zatím stačí dva a mixování.


(foto ze stránek firmy DOMO)

K mé velké radosti a překvapení letos vykvetl růžový klematis. Každý rok se vyšplhal po konstukci, ale květ žádný. Tento rok se snaží. Jsem moc ráda, protože má krásnou barvu.




Přeji vám pohodový víkend! Usmívající se




(obrázek od Janet Kruskamp)





 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 VendyW VendyW | E-mail | Web | 4. srpna 2018 v 13:55 | Reagovat

Pečený čaj jsem letos také dělala poprvé, ale chci ještě udělat další, ovoce na to bude dost a dost .... ostružinová marmeláda mě také čeká, k tomu ještě borůvky, a pak začnou jablka.

2 Evina Evina | E-mail | 4. srpna 2018 v 14:11 | Reagovat

Tady je ovoce moc drahé,tak neukládám nic. Zavařila jsem jen třešně.O polévkovaru jsem v životě neslyšela:-(
Přeji krásný víkend :-)

3 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 4. srpna 2018 v 15:40 | Reagovat

[1]: Ostružinová marmeláda mi chutná ze všech marmelád nejvíc.

[2]: Evi, dělám z našeho ovoce. Jen pár broskví bylo koupených.
O Polévkovaru jsem neslyšela, až jednou jsem ho viděla na FB. Tak jsem zkoumala na netu. Hlavně mě zaujaly polévky, protože manžel je polévkový a možnost dělání džemů. Nemusím stát u plotny. Jen dám do přístroje ovoce a cukr a za 25 min. je hotovo.
Také Ti přeji krásný víkend. :-)

4 Danka Danka | E-mail | 4. srpna 2018 v 16:13 | Reagovat

Teda Jarmilko,ty jsi tak šikovná.Ten polévkovar to musí být dobrý pomocník.

5 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 5. srpna 2018 v 8:12 | Reagovat

Dýňovou polívčičku, tu já tuze ráda... :-)

6 MarijaKes MarijaKes | Web | 5. srpna 2018 v 8:20 | Reagovat

Ostružiny na zahradě nemám, ale protože je mám ráda, uvažuji o výsadbě.
Jarmilko kolik se vejde ovoce do polévkovaru, když děláš džem?

7 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 5. srpna 2018 v 9:31 | Reagovat

[6]: Maruško, dávám 900 g ostružin a 250 g želírovacího cukru (možná by stačilo 200 g, je to dost sladké). S jiným ovocem jsem to zatím nezkoušela.
Ostružiny jsou moc fajn. Když je sbírám, vždycky se jich přejím (to si pak vzpomenu na medvědy, kteří se jimi vykrmují na zimu). :D

8 Jitka Jitka | E-mail | Web | 5. srpna 2018 v 9:46 | Reagovat

Krásná barva klematisu. Zaujal mě ten polévkovar, ale já mám thermomix a v něm dělám všechno i marmelády. Z ostružin budu dělat rosol. nemám tam ráda ty zrníčka a tak odšťavím a gelfixem zahustím. Je to super. To mě teď čeká, ale dnes zavařování červených rynglí. :-)

9 Hana Hávová Hana Hávová | 5. srpna 2018 v 23:15 | Reagovat

Pečený čaj dělám každoročně, je moc dobrý a kolem Vánoc je nejlepší, myslím, že ti bude chutnat. Džem dělám jednoduše. Ovoce nasypu do hrnce, trochu podleju, přisypu cukr a nechám pustit šťávu. Potom propasíruju ( je-li třeba ) přes cedník ( jde to dost rychle ), přidám zbytek cukru a za občasného zamíchání svařím do hustoty. A dýňovou polévku určitě ochutnej, je dobrá. Můžeš ji ještě vylešit hrstí opražených dýňových semínek a trochu balzamikového octa. Mňam, už se těším až mi na zahradě dozraje dýně. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama