****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





Z kapsáře našich babiček

7. listopadu 2018 v 13:29 | Helga Kunová, Tipy a triky pro domácnost |  Recepty


* Brambory chraňte před slunečním svitem, jinak zezelenají a vytvoří se v nich nezdravý solanin. Proto je nutné zelené části vždy odkrojit.

* Uskladněné klíčící brambory musíte před vařením pečlivě zbavit všech klíčků. Obsahují jedovaté látky.

* Brambory ve slupce nebudou při vaření praskat, když do vody přidáte lžíci soli.

* Staré a nové brambory mají rozdílný obsah škrobu, a proto byste s nimi měli rozdílně zacházet. Staré brambory dávejte vařit do studené vody, ale nové do vroucí vody.

* Aby různě velké brambory změkly ve stejnou dobu, musíte ty větší před vařením propíchnout špejlí nebo pletací jehlicí.

* Do vody, v níž vaříte brambory, dejte trochu oleje, pak vám nepřekypí.

* Brambory budou zvláště křupavé, když plátky trochu posypete moukou, než je dáte do horkého tuku smažit.



* Aby brambory pečené v alobalu nepopraskaly, musíte je před zabalením propíchnout vidličkou.

* Chuť starých brambor zlepšíte, když do vody, v níž je vaříte, přidáte trochu cukru nebo mléka.





 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 7. listopadu 2018 v 13:36 | Reagovat

Protože brambory mám ráda,tak si některé rady vezmu k srdci:-)
Přeji pěkný den:-)

2 Danka Danka | E-mail | 7. listopadu 2018 v 16:23 | Reagovat

Děkuji za rady.Každá rada dobrá.Krásné dny.

3 Čerf Čerf | E-mail | Web | 7. listopadu 2018 v 19:11 | Reagovat

Celkem praktické rady, budu na ně myslet.

4 Chudobka 1970 Chudobka 1970 | 7. listopadu 2018 v 20:38 | Reagovat

To jsou bezva rady, díky :-)

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | Pátek v 17:53 | Reagovat

Dobrá rada je většinou nad zlato :-)

6 MarijaKes MarijaKes | Web | Pondělí v 20:03 | Reagovat

Já jsem masovo-bramborová a tak děkuji za dobré rady. V poslední době jsem ale měla brambory naše české z místní prodejny a ze stejné várky byly při vaření jedny měkké a některé nedovařené. Tak nevím, zda to bylo suchem nebo čím ty brambory musely ve svém vývoji projít. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama