close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Z kapsáře našich babiček

24. ledna 2019 v 11:11 | Tipy a triky pro domácnost |  Recepty
  1. Vejce při vaření nebudou praskat, když do vody přidáme trochu octa nebo vejce na tupé straně propíchneme jehlou.
  2. Vařená vejce snadno oloupeme, když je uvaříme v osolené vodě a ihned přelijeme studenou vodou.
  3. Příliš dlouho vařené vejce má často tmavě zbarvený žloutek. To není zdravotně závadné, ale znamená to, že už nebylo zcela čerstvé
  4. Po rozklepnutí poznáme snadno, zda je vejce čerstvé, protože v tom případě obklopuje žloutek hustý bílek. Když je vejce starší, je bílek řídký.
  5. I prasklá vejce můžeme uvařit, když je před ponořením do vroucí vody zabalíme do alobalu. Vajíčko také můžeme na minutku položit na sítko a podržet nad párou. Tím bílek ztuhne a vejce už se nerozteče.
  6. Máme-li vajíčka z domácího chovu, nikdy jej neumýváme od nečistot. Jinak se otevřou póry ve skořápce a rychleji se zkazí.
  7. Čerstvé vejce poznáme podle toho, ýe při ponoření do vody klesne ke dnu. Starší už má v sobě malou vzduchovou kapsu, takže se postaví špičkou nahoru. Čím je starší, tím se bublina zvětšuje; plave-li na hladině, znamená to, že je zkažené.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Danka Danka | E-mail | 24. ledna 2019 v 11:23 | Reagovat

Jarmilko je dobré si ty rady zopakovat a děkujeme.

2 Jitka Jitka | Web | 24. ledna 2019 v 17:53 | Reagovat

Dobrá rada nad zlato. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama