close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Z kapsáře našich babiček

6. února 2019 v 18:50 | Tipy a triky pro domácnost |  Recepty
  1. Vajíčka, která chcete vařit, je třeba vyjmout z ledničky o několik hodin dříve. Při vaření tak snadno neprasknou. Stejně tak půjde snáze ušlehat bílek.
  2. Přesolenou polévku budete moci zase jíst, když do ní přidáte jeden nebo dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíte a bílek odstraníte. Stejným způsobem můžete pročistit také kalnou hovězí polévku.
  3. Vaječný bílek ušleháte rychleji, když do něj přidáte špetku soli nebo jemného krystalového cukru. Metla nebo mixér musí být čisté, suché a zbavené tuku.
  4. Nenechte se mást barvou vaječného žloutku. Jeho odstín závisí pouze na tom, čím byly slepice krmeny.



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | Web | 6. února 2019 v 20:45 | Reagovat

Tak vše jsem věděla, jen o té přesolené polévce jsem to nevěděla. Díky :-)

2 Evina Evina | E-mail | 6. února 2019 v 21:06 | Reagovat

Já vím,když se přidají brambory do přesolené polévky,tak to pomůže.Chvíli se povaří-a brambory se vyndají:-)

3 Danka Danka | E-mail | 7. února 2019 v 11:00 | Reagovat

No a pořád se učíme.Díky. :-D

4 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 7. února 2019 v 19:50 | Reagovat

S těmi žloutky je to tak. Pokud máme vajíčka z venkova nedají se žloutky s těmi kupovanými srovnat. Hned je i bábovka krásně žlutá :-)  :-)

5 Hanka Hanka | 8. února 2019 v 10:04 | Reagovat

S tou přesolenou polévkou znám ten fígl s bramborem, možná je to jednodušší. Jinak ta barva žloutků opravdu závisí na krmení, ale neplatí vždy, že od domácích slepic jsou hodně oranžové. Já vejce většinou kupuji a někdy jsou ty žloutky až překvapivě tmavší. ???  :-)

6 tetkapernikarka tetkapernikarka | E-mail | Web | 8. února 2019 v 16:29 | Reagovat

Takové rady nejsou nikdy k zahození a je dobré si je občas i připomenout :-D
Díky,Jarmilko :-)

7 Chudobka 1970 Chudobka 1970 | Web | 10. února 2019 v 19:55 | Reagovat

Dobrá rada se vždycky hodí :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama