close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Z kapsáře našich babiček

28. března 2019 v 11:13 | Tipy a triky pro domácnost, Helga Kunová |  Recepty
  1. Jestliže hovězí polévka nemá tu správnou barvu achuť, dejte do ní vařit ještě trochu nahrubo mletého masa.
  2. Rozkrojte neloupanou, jednu půlku nechte na řezu osmahnout dozlatova a přidejte do hovězí polévky. Tím dostane zvlášť dobrou chuť a krásnou barvu. Stejně poslouží i kousek oschlého sýra.
  3. Maso na hovězí polévku se dává do studené vody. Čím déle se bude mírně vařit, tím bude polévka silnější. Důležité je vařit polévku vždycky bez pokličky!
  4. Pozor na výběr masa a kostí. Tady neplatí, že čím kvalitnější, tím lepší. Naopak je důležité, aby mělo dostatek šlach, které dodávají chuť.
  5. Přidáte-li do vody na vaření několik kapek octa, změkne v ní i sebetužší maso na polévku.
  6. Polévkové kostky dávejte do polévek i omáček vždy až nakonec. Kdybyste je vařili od začátku, jejich chuť by se vytratila.
  7. Polévka se musí od hlavního jídla lišit jak hustotou, tak i barvou a chutí.
  8. Polévku nikdy neopakujte dříve než za 14 dní.
  9. Pozor na množství mrkve, když jí dáte příliš, bude sladká. Dávejte jí jen tolik, kolik celeru a petržele.




Obrázek: internet

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 28. března 2019 v 14:58 | Reagovat

Všechno dělám přesně tak, jen tu cibuli nepůlím a dávám neloupanou celou kvůli barvě. Zkusím tedy přepůlit a osmahnout. Dále přikrývám pokličkou, aby se při dlouhém vaření moc nevyvařovala. Proč se nemá poklička dávat?

2 Latryna Latryna | 1. dubna 2019 v 10:06 | Reagovat

Tiež dávam do hovädzej polievky cibuľu celú - umytú aj so šupkou. Ale žiadny bujón by som do nej nedala ani len omylom, pretože mäso a zelenina urobia tú správnu chuť! A ešte aj špikové/morkové kosti. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama