close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Z kapsáře našich babiček

4. května 2019 v 6:29 | Tipy a triky pro domácnost, Helga Kunová |  Recepty
  1. Špejle před grilováním potřete olejem, kousky masa pak půjdou lépe sejmout.
  2. Vnitřnosti, jako jsou játra nebo ledvinky, budou zvlášť jemné, když je před přípravou ponoříte na dvě hodiny do mléka nebo rajčatové šťávy.
  3. Síťku na uzené rolce byste měli před vařením oddělit a uvolnit (nesundávat). Tak na ní po uvaření maso neulpí.
  4. Je velice důležité, aby drůbež byla zcela propečená, především od kosti. Jen tak zabráníte nebezpečí salmonelózy.
  5. Nasypete-li během pečení na klobásy trochu cukru, budou zvlášť křupavé a chutné.
  6. Aby párky při vaření nepopraskaly, uveďte vodu do varu, stáhněte plamen a přidejte maličko mléka. Teprve pak vložte do vody párky.
  7. Stane se vám občas, že vám při pečení praskne šiška sekané a všechna šťáva vyteče ven? Stačí, když do masové směsi přidáte a pečlivě zapracujete lžíci škrobové moučky. Před pečením pak můžete šišku potřít syrovým bílkem.
  8. Sekaná bude mít mnohem lepší konzistenci, barvu a chuť, když použijete směs vepřového a hovězího masa v poměru 1:1.

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 4. května 2019 v 8:10 | Reagovat

To jsou dobré rady.Některé jsem vůbec neznala:-)
Přeji krásnou sobotu:-)

2 Jitka Jitka | E-mail | Web | 4. května 2019 v 13:47 | Reagovat

Naše babičky byly moudré ženy. :-)

3 Danka Danka | E-mail | 4. května 2019 v 14:32 | Reagovat

Jarmilko díky za rady.Normálně jsem dostala chut na takovou dobrou teplou sekanou. :-D

4 Hanka Hanka | 4. května 2019 v 20:13 | Reagovat

Mě zaujala hlavně rada č. 3 o uzené rolce, protože jsem už párkrát s tou síťkou zápasila a vůbec nevím, jestli existuje šetrný způsob sundání té síťky po uvaření, aby maso zůstalo "servírovatelné" ...  protože my s přítelem jsme letos na Velikonoce rolku raději nekupovali [:tired:]  :D . Právě kvůli té síťce! ;-)

5 tetkapernikarka tetkapernikarka | E-mail | Web | 5. května 2019 v 23:34 | Reagovat

Užitečné rady,Jarmilko :-) Díky.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama