close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Z kapsáře našich babiček

12. června 2019 v 19:11 | časopis |  Recepty
  1. Máte-li maso delší dobu v mrazničce, po rozmrazení může být tuhé. Pomůže, když je den předem naložíte. Nemusíte vymýšlet žádné složité marinády. Stačí olej, který smícháte se lžičkou jedlé sody.
  2. Víte, jak poznáte, že je kuřecí maso dobře upečené a od kosti není krvavé? Zkuste krouživým pohybem vykroutit stehenní kost. Pokud hladce vyklouzne, je krásně propečené.
  3. Mnohem zlatavější barvy u pečené drůbeže dosáhnete, když ji zhruba deset minut před koncem poprášíte moučkovým cukrem.
  4. Pečete-li vepřové maso, a je jedno, jestli pečeni, nebo bůček, abyste vytvořili dokonalou kůrčičku, použijte k pečení černé pivo a maso pravidelně podlévejte.
  5. Maso při pečení nikdy nepropichujte, ani při otáčení. Jinak vám z něho vyteče šťáva a bude zbytečně suché.
  6. Před pečením maso ze všech stran orestujte na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo.
  7. Po upečení nechte maso aspoň 10 minut odpočinout, aby se šťáva rovnoměrně rozprostřela.
  8. Děláte karbanátky, ale máte málo masové směsi? Zkuste ji místo housky nastavit strouhanými syrovými bramborami.



 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 14. června 2019 v 10:44 | Reagovat

Děkuji za dobré rady. :-)

2 Jan Turon Jan Turon | E-mail | Web | 14. června 2019 v 19:12 | Reagovat

No něco třeba bezdeky dělám... To s tím moickobym cukrem je zajímavé. Zřejmě zkaramelizuje. M

3 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 14. června 2019 v 19:29 | Reagovat

Maso posypat mletým cukrem? To je hodně zvláštní :-)

4 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 14. června 2019 v 20:00 | Reagovat

[3]:  Také mě to překvapilo. :-)

5 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 16. června 2019 v 15:44 | Reagovat

Moje babička přidávala ke konci pečeného kuřete karamel. V plecháčku rozpustila trošku cukru, zalila trochou vody a vlila do pekáče. Šťávička měla krásnou, zlatou barvu a nebyla sladká :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama