close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Z kapsáře našich babiček 1

28. června 2019 v 6:38 | časopis |  Recepty
  1. Mletou papriku uchovávejte vždy v tmavých a dobře uzavíratelných nádobách. Na světle totiž ztrácí barvu.
  2. Vysychání hořčice v načaté sklenici zabráníte, když na ni nalijete malé množství oleje.
  3. Pokud se vám "podařilo" přepepřit jakýkoli pokrm, nemusíte ho vyhodit. Vše se dá ještě zachránit! Nakrájejte na větší kousky dvě jablka a krátce je povařte v přepepřeném pokrmu. Pálivost tím nezmizí úplně, ale výrazně se zmírní.
  4. Starší chléb vám změkne, pokud ho zabalíte do vlhké utěrky a dáte na chvíli zapéct do trouby. Tu ale nerozpalujte příliš. Stačí střední teplota.
  5. Srazila se vám smetanová omáčka? Dejte do ní špetku prášku do pečiva a na chvíli ponořte celý hrnec do ledové vody.
  6. Maso v létě uchováte déle čerstvé, když je posypete čerstvě mletou kávou, nebo ponoříte do oslazeného mléka. Nebojte se - když je pak před vařením opláchnete ve studené vodě, mléko ani káva z něho nebudou cítit.



 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 28. června 2019 v 7:19 | Reagovat

Dobrá rada se vždy hodí:-)
Přeji poklidný den:-)

2 Jája Jája | E-mail | Web | 28. června 2019 v 21:40 | Reagovat

To jsou mi tedy věci :)

3 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 30. června 2019 v 10:29 | Reagovat

Zjímavé rady.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama