close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Chytrá hospodyně 1

31. ledna 2020 v 6:45 | časopis |  Rady a nápady
Sladký jako med



Jedna nebo dvě lžíce medu dodají moučníku spoustu chuti, ale není jednoduché ho správně odměřit.
Předtím, než do zlatého nektaru zaboříte lžíci, potřete jí olejem. Díky tomu se med ke kovu nepřilepí a vy odměříte přesně tolik lepkavého zlata, kolik si recept žádá.


Na poslední chvíli



Zapomněli jste vyndat z lednice máslo a nemáte čas čekat, až povolí?
Nastrouhejte ho na hrubém struhadle, půjde lépe zpracovat.
Potřebujete utřít máslo do pěny?
Přidejte do něj špetku mouky, rychleji se našlehá a bude krásně nadýchané. Pěna se pak lépe spojí s ostatními ingrediencemi.


Poctivý vanilkový cukr



Exotické koření bylo vždy velmi drahé a vanilku se brzy podařilo nahradit chemickou sloučeninou ethylvanilin. Ta je jako ochucovadlo třikrát silnější než vanilin a daleko levnější.
Pokud se však chcete zbytečné chemii v kuchyni vyhnout, máme pro vás tip, jak si vyrobit vlastní vanilkový cukr.
Jednoduše do uzavíratelné sklenice nasypte cukr a položte do něj dva lusky vanilky. Ta cukru předá svou chuť.
Tobolky tam nechte, dokud zcela nevyschnou, a cukr k nim pravidelně dosypávejte.






Obrázky: internet
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 31. ledna 2020 v 7:15 | Reagovat

Vanilky do cukru dávala moje mamka.Dělám to celá léta.Ta rada se struháním je dobrá,občas zapomenu něco vyndat včas.
Přeji krásný den:-)

2 Danka Danka | E-mail | 31. ledna 2020 v 7:16 | Reagovat

S tím medem by mě to nenapadlo.Šikovná rada.

3 MarijaKes MarijaKes | 31. ledna 2020 v 8:59 | Reagovat

Dobré rady díky. :-)

4 signoraa signoraa | Web | 31. ledna 2020 v 17:17 | Reagovat

Jarmilko, vanilku do cukru přidávám od nepaměti. Dávala jsem ho po vzoru maminky pouze do cukřenky, kde byl moučkový cukr a tím se sypala bábovka, či další pečivo. Před delší dobou jsem viděla na internetu pořad s Janem Tunou "A dost!", který se věnoval vanilkovému a vanilinovému cukru. Ten jsem docela pravidelně kupovala, protože každou chvíli peču. Přestala jsem po shlédnutí výše uvedeného pořadu. Vanilinový cukr, respektive vanilin je produktem nanejvýš škodlivým. Zakoupila jsem uzaviratelnou dózu a vanilkový cukr si "vyrábím" sama. Dokonce to vyjde i levněji.
Na med mám dřevěné nabírátko a když ho dám do pečiva trochu víc, vůbec to není na škodu.
Strouhat máslo je dobrý nápad. Možná ho využiju. :-D

5 Jája Jája | E-mail | Web | 2. února 2020 v 1:25 | Reagovat

Fajné rady :). A jako ostatní v komentech - vanilkový lusk v dóze s cukrem si pamatuju taky už od dětství :-).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama