close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Jak ozdravit maso...???

26. ledna 2020 v 6:00 | Došlo mailem |  Recepty
Dělám to a mám to vyzkoušené.
Maso je chutnější a měkčí a dělám to jenom tak, že do vody naliji i starší pivo, do toho namočím maso a nechám to do rána.
Ráno maso opláchnu ve vodě a můžu péci.
PS: nedá se to srovnat....
Odpověd:
MUDr. J.Vajner Csc. :
Jak ozdravit maso, když už jej konzumujeme.
Ozdravte běžně kupované maso pivem!
Vím, co vás napadá: "To jako že zapijeme maso pivem a bude to zdravější?"

Ne, ale pokud maso naložíte na 4-6 hodin do marinády (pivo, olivový olej, sojová omáčka a koření podle chuti), stane se něco velmi pozitivního !!!
Pivo dramaticky snižuje úroveň chemikálií v průmyslově vyráběném mase, které mohou způsobovat rakovinu.
Pivo je více účinné než víno a maso marinované v pivu i lépe chutná.
Pokud je maso v pivě marinované více než 6 hodin, snižuje zároveň i množství nebezpečných heterocyklických aminokyselin (HAS), které přirozeně vznikají při pečení nebo grilování masa.
Ve srovnání s masem, které v pivu marinované nebylo, to může...být až o 90%.

Samotnou marinádu už pak nekonzumujte.

Tento efekt není vůbec zanedbatelný.
Jen abyste pochopili souvislosti, tak například maso z krávy, která konzumovala celý život trávu, je ve srovnání s masem krávy, která trávu nikdy v životě neviděla, asi takový, jako mezi.....Rols Roycem a Trabantem - a to doslova.
Maso z velkoprodukce obsahuje antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie, což moc dobré.
A zdravé tedy není.
Pokud nemáte na výběr, pivová marináda je cestou menšího zla.
Pokud se nepostaráte o své zdraví dnes, zítra budete nuceni investovat do "ozdravování" u lékaře a v nemocnicích.
Podobně je to i s ostatním masem, nejen s kravským.
Všechna masa prodávaná v obchodních řetězcích obsahují antibiotika, růstové hormony, koncentrované toxiny a choroboplodné bakterie...






Obrázek: internet
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | 26. ledna 2020 v 7:09 | Reagovat

Jde z toho na člověka hrůza. Ode dneška se nebude kupovat pivo jen pro manžela, ale i pro maso. :-)

2 Evina Evina | E-mail | 26. ledna 2020 v 8:15 | Reagovat

Musím si to pamatovagt.Jednou koupíme pivo a budeme experimentovat :-)
Přeji nádhernou neděli :-)

3 Chudobka 1970 Chudobka 1970 | Web | 26. ledna 2020 v 16:25 | Reagovat

Chce to vyzkoušet :-D

4 signoraa signoraa | Web | 27. ledna 2020 v 15:18 | Reagovat

Jarmilko, tohle určitě vyzkouším. :-)

5 Ježurka Ježurka | Web | 28. ledna 2020 v 12:53 | Reagovat

Vida na co je taky dobré pivo. Jinak mně pivo nic neříká. Manžel ho teď nesmí jako žádný alkohol, tak nevím, nevím, jak to vyzkouším.

6 Jája Jája | E-mail | Web | 2. února 2020 v 2:00 | Reagovat

Tak každý něco :). Pivo můžu, maso nejím :). Nemusím tedy pivem marinovat, můžu ho vypít :-D :-D :-D .

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama