close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Zeleninový salát

16. ledna 2020 v 14:27 | Jarmila* |  Recepty
Před časem udělal manžel výborný zeleninový salát. Nějak jsem se nedostala k tomu o něm napsat.
Jíme ho nahusto, takže jsem pro focení chytla poslední zbytek ve sklenici.
Na salát potřebujeme:
2,5 kg zelí (zkoušeli jsme i červené; bílé je lepší)
1 kg paprik
0,5 kg mrkve
0,5 kg cibule
150 g cukru
500 ml octa
1 dcl oleje
1 Deko

Vše nastrouháme nebo pokrájíme na drobno. Dobře promícháme a necháme do druhého dne uležet.
Pak směs zeleniny pěchujeme do sklenic. Zavřeme víčko a uchováváme v ledničce. Průběžně odebíráme a konzumujeme.


Nejvíc mi chutná paprika. Možná by jí mohlo být o "chlup" víc než 1 kg.
Salát je výborný. Vyzkoušejte!





 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Danka Danka | E-mail | 16. ledna 2020 v 16:16 | Reagovat

Vypadá nádherně,ale když já jsem po zelí zedmutá,jak koza.Aúúúúú :-D

2 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 16. ledna 2020 v 16:29 | Reagovat

[1]: Danuš, také mám takové problémy, ale po tomto salátu ani ne. Spíš to přičítám salámu na chlebu s máslem.

3 Čerf Čerf | E-mail | Web | 16. ledna 2020 v 18:08 | Reagovat

Až se sliny sbíhají!

4 MarijaKes MarijaKes | Web | 18. ledna 2020 v 9:49 | Reagovat

Takové saláty mám ráda. Já bych možná i některou sklenici zavíčkovala na pevno, pak nechala stát na tácku jen tak (ne v lednici) a nechala proběhnout mléčné kvašení. Kvašená zelenina je také super. Vlastně se takto dá dělat i kvašené zelí. Nemusí být v bečce. Po vykvašení se sklenice opět samy uzavřou a lue je skladovat. Já jsem takto kromě zelí dělala i kvašáky. Nemusí se tedy konzumova rychle. Ovšem pozor do kvašené zeleniny nesmí přijít ocet a nedávala bych tam olej. Čistě jenom zelenina trochu prosolená, odpočatá a napěchovaná, zalitá vlastní šťávou. :-)

5 Ježurka Ježurka | Web | 18. ledna 2020 v 14:09 | Reagovat

Jarmilko, zeleninové saláty miluji. Už dříve jsem něco podobného dělala, budu se muset k tomu zase vrátit. A papriku v tom mám také nejraději. :-D

6 Jája Jája | E-mail | Web | 18. ledna 2020 v 15:38 | Reagovat

[4]: Stejný nápad. Tahle sestava je přesně na pickles. Jen sůl, já dávám i kmín. A myslím, že to uležení do druhého dne způsobí to bezva zkřehnutí a nenadýmavost. Jinak na to stačí i míň času a křehne to :), přesně jako dělají tyhle saláty v čínských a vietnamských restauracích. Dobrou chuť :).

7 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 18. ledna 2020 v 23:36 | Reagovat

[4]:  Maruško, my jsme nechtěli, aby salát zkasil.
Na to máme speciální kvašák - na pickles.

[6]: Jájo, je to myšleno jako salát třeba k pečenému masu. Já to baštím ke chlebu s máslem ašunkou. nebo i sýrem. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama