****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.




(Kalendář od Marušky)


Chytrá hospodyně 2

13. února 2020 v 6:02 | časopis |  Rady a nápady
Dokonalé aroma


Bylinky plně rozvinou svou chuť, když je nasekáte a uvolníte jejich vonné silice.
Sušeným prospěje, když je zakápnete olejem, který přijme jejich aroma a chuť.
U koření je zase dobré osmahnout ho na suché pávni nebo na kousku másla. Jídlo tak bude daleko výraznější, než když tento krok vynecháte.

Poctivý vývar


Pro pohodlné hospodyňky existuje bujón v kostce, ale pokud máte chuť a čas na ten skutečný, poradíme vám, jak na něj.
Před přípravou dejte maso i kosti na plech a vložte přibližně na 20 minut do trouby předehřáté na 180°C. Teprve pak ho přendejte do hrnce a směs nechte několik hodin pomalu "táhnout", tedy vařit těsně kolem bodu varu. Voda jen bublá, nevaří klokotem. Po hodině k masu přidejte zeleninu a cibuli s čistou slupkou.
To vše se postará o výraznou barvu a chuť budoucí polévky.

Na roštu



Aby se bůček při pečení nepřichytil ke dnu nádoby, dejte pod něj špejle.
Pokud chcete, aby byl pěkně křupavý, polévejte ho jen vypečeným tukem, ne vodou.
Nespěchejte na něj, pečte ho pěkně pomalu a dejte mu dostatek času, aby se upekla i dokonalá zlatá kůrčička.

Ze zásob



Podívejte se do mrazáku a vše, co je tam od podzimu, co nejdříve zpracujte.
Po několika měsících uskladnění začne na potraviny působit suchý mráz, který vše dehydruje a ovoce od loňského léta se tak bude hodit leda na džem, na koláči už mnoho parády nenadělá.
Teď je nejvyšší čas zlikvidovat zásoby a udělat místo na nové.





Obrázky: internet


 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | 13. února 2020 v 7:09 | Reagovat

Děkuji za dobré rady. S tím vývarem je to zajímavé. Já jsem se od maminky naučila, že.pro dobrý vývar se dává naší a kostí do studené vody, pokud chci dobrou polévku a do horké, pokud chci mít chutné vařené maso. Zkusím tedy i rady hospodyňky.

2 Evina Evina | E-mail | 13. února 2020 v 7:53 | Reagovat

Ano,já to dělám taky celý(dlouhý:-D)život jako Majka.Do studené vody na polévku.
Jarmilko,přeji krásný den:-)

3 Danka Danka | E-mail | 13. února 2020 v 7:57 | Reagovat

Jarmilko hezky si užívej za to,že nám dáváš dobré rady.Hezký a pohodový den. :-)

4 Fukčarinka Fukčarinka | 13. února 2020 v 23:10 | Reagovat

Dobrých rad není nikdy dost Jarmilko 👍

5 Joina Joina | 14. února 2020 v 10:36 | Reagovat

Pažitka vždy dodá chuť k jídlu, nejenom, když se dá do polévky :)
S tím, masem a kostmi do trouby u toho vývaru jsem tedy nevěděla.
Pěkné rady :)

6 Jája Jája | E-mail | Web | 16. února 2020 v 3:07 | Reagovat

Miluju tyhle rady, dík moc :).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama