close
Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!
Zjistit více
****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.





(Kalendář od Marušky)


Vážení uživatelé,
16. 8. 2020 budou služby Blog.cz a Galerie.cz ukončeny.
Děkujeme vám za společně strávené roky!

Chytrá hospodyně

1. dubna 2020 v 6:13 | časopis |  Rady a nápady
Pro pokojové rostliny


Až příště sníte banán, slupku nevyhazujte - otřete s ní listy velkých rostlin.
Budou se pak nádherně lesknout.


Chlebem na střepy


Neplačte nad rozbitou sklenicí, to se v kuchyni zkrátka stává.
Až vše zametete, z kousku chlebové střídky vyrobte kuličku a podlahu s ní projeďte.
Na kuličku se zachytí i ty nejmenší střípky, takže budete mít jistotu, že se později o nic nepíchnete.


Jak na slepenou kuchyňskou fólii?



Často se stává, že se role velice špatně "loupe". Pokud se k sobě vrstvy slepily, je tu snadná pomoc.
Vložte celou roli na několik minut do mrazáku a uvidíte ten rozdíl.
Fólie se bude odvíjet mnohem snadněji.


Chytrý fígl



Když čistíte mrazničku, vymyjte ji na závěr octovou vodou a utěrkou vše pečlivě utřete dosucha.
Potom vyložte přihrádky alobalem.
Nejenže se tak rychle nepokryjí námrazou, ale lépe udrží chlad a vy ušetříte energii.


Záludné bramborové knedlíky



Těsto z uvařených brambor má tendenci řídnout, proto s ním pracujte velice rychle.
Aby se nelepilo na vál, posypávejte ho moukou. Zkuste místo hladké mouky použít bramborový škrob.
Knedlíky se nebudou lepit, ale zůstanou krásně hladké i po uvaření.






Foto: internet


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 1. dubna 2020 v 7:23 | Reagovat

Dobré rady nad zlato :-)
Přeji klidný den :-)

2 MarijaKes MarijaKes | Web | 1. dubna 2020 v 11:21 | Reagovat

Díky za dobré rady. Hlavně tu folii. :-)

3 Danka Danka | E-mail | 1. dubna 2020 v 12:48 | Reagovat

Také děkuji.Folie a škrob-dobrý.Krásné dny.

4 Chudobka 1970 Chudobka 1970 | Web | 2. dubna 2020 v 14:58 | Reagovat

Bezva rady :-)

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 2. dubna 2020 v 21:10 | Reagovat

Jarmilko, super rady.

6 Ježurka Ježurka | Web | 3. dubna 2020 v 9:20 | Reagovat

Jarmilko, je to super. Některé rady jsem ještě neznala. Díky.

7 Hanka Hanka | 3. dubna 2020 v 14:27 | Reagovat

Rady jsou fajn, ale fólii do mražáku dávat nebudu, neb je většinou nabitý k prasknutí a není místa :-D . Květiny banánovou slupkou, jak se znám, také leštit nebudu. Ale ty knedlíky jsou fajn, je to vlastně logická rada. Díky. :-)

8 Hana Hávová Hana Hávová | 5. dubna 2020 v 0:06 | Reagovat

Jen k těm knedlíkům mám malou poznámku. Já dělám bramborové těsto z hrubé mouky a podsypávám krupicí. Jednou jsem se spletla a sáhla po hladké a musela jsem z toho udělat placky. Strašně se to lepilo a vůbec nešlo zabalit.

9 Eli Eli | Web | 7. dubna 2020 v 9:36 | Reagovat

Ty jo, to mě nikdy nenapadlo. Vyzkouším určitě někde :)

10 KL KL | Web | 7. dubna 2020 v 16:22 | Reagovat

skvělá inspirace

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama