****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.




(Kalendář od Marušky)


Chytrá hospodyně 1

4. června 2020 v 6:50 | časopis |  Rady a nápady
Dokonalá polévka


Tuk je nositelem chuti. Ne vždy je ale tuk v pokrmu žádoucí. Mastná oka v polévce nejsou nic moc, a ne každý je má rád.
Na povrch takové polévky položte kuchyňsko utěrku a ihned ji odstraňte. Nasákne do sebe mastnotu a vývar bude dietnější.


Ještě lepší řízky!


Kdo by odolal smaženému vídeňskému řízku?
Ten váš bude lepší, když strouhanku (strouhanou housku) pokropíte před obalováním lehce vodou nebo mlékem.
Je obvykle příliš suchá, a proto pak kůrka na řízcích je tvrdá.
Místo vajec můžete řízky či karbanátky protáhnout mlékem. Je to jemné a úsporné.
Na smažení je ideální použít část přepuštěného másla a sádla.
Když do omastku dáte špetku strouhanky, musí začít pěnit, pak má správnou teplotu na smažení.
Nejprve plátky zprudka opečete, pak pomalu dopékáte, jen tak nenasáknou tukem.


Jí se i očima


Jablka do řezů a salátů nezvadnou a zůstanou bílá, když je pokapete citronem.
Stejný trik použijte na vařené bílky, které díky tomu nezmodrají.


Schovejte výstavku


V posledních letech je velká móda mít potřeby na pečení uložené ve skleněných dózách a pěkně vystavené.
Mouce slunce nesvědčí. Vždy ji mějte v polotemnu.
Také není dobré mít ve spižírně velké zásoby, protože i mouka má svou trvanlivost a může zatuchnout.
Před pečením ji vždy provzdušněte přesypáním na sítku. Zjistíte tak, zda se do ní nepustili škůdci.






Foto: internet

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Fukčarinka Fukčarinka | Web | 6. června 2020 v 21:25 | Reagovat

Dobrých rad není nikdy Jarmilko dostatek :-)
Já ty mastné oka v polévce mám ráda, ale ne přehnaně. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama