****** Co nechceš, aby jiní dělali tobě, nedělej Ty jim.******

Pokud přicházíš na tento svět s vědomím, že jsi milován, a odcházíš se stejným pocitem, vše, co bylo mezi tím, se dá překousnout.




(Kalendář od Marušky)


Chytrá hospodyně 2

20. června 2020 v 14:00 | časopis |  Rady a nápady
Omastek se nepřepálí


Z koblih a smaženin, než je ponoříte do horkého tuku, odstraňte štětcem nebo suchou peroutkou mouku.
Tak se dole v omastku nevytvoří černá usazenina, tuk se nepálí a smaží se úsporně.


Někdo to rád sladké


Bavorské vdolečky uměly vždy nejlépe babičky. Poměry surovin se v jednotlivých receptech lišily, ale pro dobrý výsledek je zásadní prosátá mouka, čerstvé droždí a správně zpracované těsto.
Navíc je nutné do každého vykynutého vdolku udělat prstem na povrchu důlek
Při smažení příliš nevypoukne, náplň na něm bude lépe držet.


Ani kousek nazmar


Nejedna hospodyňka nerada pracuje s plátkovou želatinou, protože se bojí, jak to celé dopadne. Obavy jsou zbytečné.
Plátky necháte nabobtnat ve studené vodě, vymačkáte je a rozpustíte v trošce vody nad plamenem a za stálého míchání. Želatina se nikdy nesmí vařit. Vždy jen prohřát!
Pak k želatině do kastrůlku přidáte nejprve trochu krému, rozmícháte ji a teprve poté obsah kastrůlku nalijete ke zbytku krému v míse. Zaručeně ztuhne.


Sněhový dort Pavlova


Sněhový koláč nebo dort pečte na pečícím papíru.
Nejprve si na rubovou stranu papíru nakreslete obrys, který pak snadno vyplníte nadýchaným sněhem.
Pokud papír nemáte, plech řádně pomažte sádlem a upečený dort odřízněte nití.
Sádlo neobsahuje žádnou vodu a nezanechá ani v pečivu pachuť. Je naprosto ideální pro sněhové či žloutkové pečivo a vymazávání formiček všeho druhu.








Foto: internet

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 20. června 2020 v 20:48 | Reagovat

Jéjda,to je nádhera.
Přeji pěkný den :-)

2 Marijakes Marijakes | 21. června 2020 v 10:25 | Reagovat

Jarmilko, děkuji za rady a hlavně i za chutě. Upekla jsem si bublaninu, tak si dám alespoň tu. :-)

3 Jitka Jitka | E-mail | Web | 21. června 2020 v 11:08 | Reagovat

To je baštička. Všechno bych ochutnala. Dělala jsem mini Pavlovy a povedlo se. :-)

4 Hanka Hanka | 26. června 2020 v 16:30 | Reagovat

Je ta Pavlova opravdu tak dobrá, jak se o ní říká nebo je to nadnesené hodnocení? Nikdy jsem to nejedla, ani neviděla v cukrárně, doma se mi do toho nějak nechce... ;-)

5 Jarmila* Jarmila* | E-mail | 26. června 2020 v 16:36 | Reagovat

[1]:  Evi, tobě přeji celý týden krásný. :-)

[2]:  Maruško, děkuji. :-) Také se mi při psaní sbíhaly chutě. :D

[3]:  Jituš, ty jsi šikulka. Povede se ti všechno. :-)

[4]:  Hani, nikdy jsem Pavlovu nejedla. Nemám totiž ráda sněhové pusinky a pod. Tak ti nemohu odpovědět, zda je to tak dobré. :-)

6 chudobka1970 chudobka1970 | Web | Pondělí v 10:45 | Reagovat

Ten sněhový dort, hmmmmm :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama